Van Hanegem onverschillig over crisis bij Ajax: 'Interesseert me helemaal niets'

Van Hanegem onverschillig over crisis bij Ajax: 'Interesseert me helemaal niets'

05-03-2020 09:36 Laatste update: 11:37
128

Willem van Hanegem is van mening dat trainers helemaal niet van waarde zijn bij het succes van een voetbalelftal. De Kromme haalt daarbij Feyenoord aan, waar Dick Advocaat op het moment een prima reeks neerzet met zijn spelers.

Van Hanegem is duidelijk in zijn oordeel als het gaat over de goede reeks van de club uit Rotterdam. De voormalig voetballer vindt niet dat een trainer van belang is, wanneer een team goede prestaties levert. "Nee, een trainer is geen toegevoegde waarde, goeie spelers maken elkaar beter", vertelt Van Hanegem tijdens een show in het theater De Lievekamp in Oss, geciteerd door het Brabants Dagblad.

Er zit volgens De Kromme één simpele reden achter het feit dat Feyenoord het zo goed doet op het moment. "Dick Advocaat pakt zoveel punten omdat hij de elf spelers op de juiste plek neerzet, niet meer en niet minder", is hij duidelijk in zijn mening. 

Over de huidige situatie bij Ajax, dat woensdagavond tot overmaat van ramp verloor van Utrecht in de halve finale van de beker, is Van Hanegem duidelijk. "Dat interesseert me helemaal niks."