Pa zegt wel eens tegen me dat ik het ook over meisjes moet hebben

"Pa zegt wel eens tegen me dat ik het ook over meisjes moet hebben"

Gepubliceerd: donderdag 5 maart 2020 om 11:18do 05-03-2020 om 11:18

Sydney van Hooijdonk heeft naar eigen zeggen geen haast. De zoon van Pierre van Hooijdonk maakte al op achttienjarige leeftijd zijn Eredivisie-debuut voor NAC, maar hij blijft rustig onder alle aandacht en verwachtingen. Net zoals zijn vader ooit deed. 

Of het in huize-Van Hooijdonk ook wel eens niet over voetbal gaat? "Pfoe, heel af en toe", antwoordt Van Hooijdonk junior in gesprek met de NOS. "Pa zegt wel eens tegen me dat ik het ook over meisjes moet hebben, maar het gaat wel echt meer over voetbal."

Zijn vader bouwde zijn carrière langzaam op, om uiteindelijk te schitteren in het shirt van onder meer Feyenoord. Sydney erkent desgevraagd dat de vergelijking met veel Ajax-talenten niet opgaat, ondanks dat hij ook op jonge leeftijd debuteerde. "Ik zie mezelf sowieso niet als typische Ajax-speler. Ik kan wel achttien zijn en mijn Eredivisie-debuut hebben gemaakt, maar dat is niet te vergelijken. Wij zijn NAC en dan moet je gewoon nederig zijn. De jongens van Ajax zijn mannetjes. Niet dat daar iets mis mee is, ze hebben groot gelijk, maar ik denk wel dat het een heel groot verschil is", aldus Van Hooijdonk. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws