Horrortackle wordt horrorblessure: Torreira breekt enkel tegen Portsmouth

Horrortackle wordt horrorblessure: Torreira breekt enkel tegen Portsmouth

05-03-2020 15:36 Laatste update: 15:59
15

De vrees van Arsenal en Lucas Torreira is uitgekomen: door een horrortackle in de FA Cup-wedstrijd tegen Portsmouth heeft de Uruguayaanse middenvelder zijn enkel gebroken. Dat bevestigt manager Mikel Arteta.

Het wegvallen van Torreira komt hard aan bij Arsenal. "We zijn in afwachting van verdere specialistische beoordelingen en aan de hand daarvan zullen we een hersteltraject bepalen", laat Arteta, die zijn middenvelder voor onbepaalde tijd kwijt is, weten op een persconferentie.

Torreira werd al na zestien minuten per brancard van het veld gedragen, nadat Portsmouth-speler James Bolton over de schreef ging. Opvallend genoeg kreeg Bolton geen kaart voor de charge. Dani Ceballos verving Torreira in de bekerwedstrijd, die met 0-2 werd gewonnen door Arsenal.

Zaterdag treedt Arsenal thuis aan tegen West Ham United. Arteta moet het naast Torreira ook stellen zonder Calum Chambers, Sead Kolasinac en Cédric Soares. De drie spelers zijn geblesseerd. Daartegenover staat wel de terugkeer van Kieran Tierney, die weer meetraint.