Bijlow heeft geen medelijden met NAC-doelman Olij: 'Is het leven van een keeper'

Bijlow heeft geen medelijden met NAC-doelman Olij: 'Is het leven van een keeper'

06-03-2020 07:10 Laatste update: 07:11
47

Justin Bijlow zag zijn ploeggenoten na een wat lastige beginfase met speels gemak over tegenstander NAC Breda heen walsen, maar ging zelf bij de enige tegentreffer van Feyenoord in de fout. Aan de andere kant van het veld was het Nick Olij die bij de 3-0 van Robert Bozeník in de fout ging.

De 3-0 van Bozeník, die de lang twijfelende Olij verraste met een tackle, was de nekslag voor NAC. Een pijnlijk moment voor de keeper van de club uit Breda, maar Bijlow heeft geen medelijden. "Medelijden niet, dat is het leven van een keeper", geeft hij na de wedstrijd aan in gesprek met VTBL. Bijlow haalt de 5-1 aan, waarbij hij zelf in de fout ging. "Duidelijk, die lag bij mij. Ik weet hoe het voelt."

In de bekerfinale wacht FC Utrecht, dat woensdagavond Ajax versloeg en op die manier een Klassieker wist te voorkomen. "Je ziet dat Utrecht het goed gedaan heeft en Ajax wat minder, dus ik weet niet wie we beter kunnen hebben. Ajax zit nu in een wat mindere fase, maar je weet niet hoe het er over een maand voorstaat", is Bijlow realistisch.

In Rotterdam wordt er stiekem weer aan de dubbel gedacht, nu Feyenoord Ajax en AZ tot op zes punten genaderd is. "Laten we het hopen. Eerst wedstrijd voor wedstrijd: zondag komt Willem II op bezoek. Eerst dat en dan zien we het vanzelf wel", sluit de Feyenoord-keeper af.