Titel en halve finale Champions League: 'Mooiste periode uit mijn voetballeven'

Titel en halve finale Champions League: 'Mooiste periode uit mijn voetballeven'

Gepubliceerd: vrijdag 6 maart 2020 om 09:57vr 06-03-2020 om 09:57

Lasse Schöne vertrok na vorig seizoen bij Ajax om het avontuur aan te gaan bij Genoa in de Serie A. Een flinke omslag, zo geeft hij toe, maar spijt van zijn keuze heeft Schöne absoluut niet.

Vooral het laatste seizoen bij Ajax, waarin de halve finale van de Champions League werd gehaald, was een van de mooiste uit de carrière van Schöne. "Het was de mooiste periode in mijn voetballeven, daar kan ik alleen maar trots op terugkijken", geeft de Deen aan in een uitgebreid interview met het clubkanaal van Ajax.

Toch besloot de middenvelder het avontuur in het buitenland aan te gaan en te tekenen voor Serie A-club Genoa. "Het voetbal is heel anders, er wordt op een andere manier naar het voetbal gekeken. Dat was ook een van de redenen waarom ik het leuk vond om die stap te nemen", vervolgt Schöne. "In de Serie A voetballen is iets dat ik altijd al graag wilde. De hele voetbalcultuur is anders, dat moet je ook allemaal leren."

Genoa begon goed aan het nieuwe seizoen, maar zakte daarna weg op de ranglijst. "Bovenin of onderin meespelen is natuurlijk een groot verschil. Ik wist toen ik hier kwam: ze gaan niet meespelen om de prijzen. Maar in het begin had je toch verwacht dat we iets hoger zouden staan. Het is jammer dat we het goede begin niet konden doorzetten", sluit Schöne af.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws