Meerdere gegadigden om Gakpo te vervangen bij PSV: 'Hij krijgt de tijd'

Meerdere gegadigden om Gakpo te vervangen bij PSV: 'Hij krijgt de tijd'

Gepubliceerd: vrijdag 6 maart 2020 om 13:29vr 06-03-2020 om 13:29

Laatste update: vrijdag 6 maart 2020 om 13:32vr 06-03-2020 om 13:32

Ritsu Doan komt steeds dichter bij een basisplaats bij PSV, geeft trainer Ernest Faber aan. De Japanner speelt onder de nieuwe trainer minder dan onder Mark van Bommel, maar maakt goede stappen. 

"Iedereen is fris", begint Faber op de persconferentie voor de wedstrijd tegen FC Groningen van aankomend weekend. Door een schorsing van Cody Gakpo komt er een plekje vrij in het elftal en een van de gegadigden om Gakpo te vervangen is Doan. "Hij traint goed, dat geldt voor iedereen", aldus Faber. "Ik heb heel veel opties voor een basisplaats voorin. Hij zal geduldig moeten zijn, gaat ook zeker de kans krijgen. We hebben vrijdag en zaterdag nog de tijd om te zorgen dat we een winnend elftal hebben. Daar kan hij deel van uitmaken."

Het kost Doan tijd om zich volledig aan te passen aan de manier van spelen van PSV, merkt ook Faber. "Je moet realiseren dat de stap van Groningen naar PSV groot is, daar krijgt hij de tijd voor. Ik probeer hem ervan te overtuigen dat hij de tijd moet nemen. Hij gaat een keer de kans krijgen en dan moet hij ervoor zorgen dat hij erin blijft staan. In Groningen is dat makkelijker, hij moet zelf de volgende stap maken om het straks ook in de basis te doen."

De wedstrijd tussen Groningen en PSV begint zondag om 16:45 uur.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws