PSV informeerde naar oude bekende: 'Als ik naam PSV hoor, blijft het kriebelen'

PSV informeerde naar oude bekende: 'Als ik naam PSV hoor, blijft het kriebelen'

Gepubliceerd: donderdag 5 maart 2020 om 07:58do 05-03-2020 om 07:58

Laatste update: donderdag 5 maart 2020 om 07:59do 05-03-2020 om 07:59

Jeffrey Bruma koos in de winterstop voor een vertrek op huurbasis bij Wolfsburg. De Nederlander speelt nu bij FSV Mainz 05, maar ook PSV informeerde in de winterstop naar Bruma.

"Mainz wil per se in de Bundesliga blijven en de leiding gaf me vanaf de eerste seconde het vertrouwen dat ik daarbij een cruciale speler voor ze ben", geeft Bruma aan in een uitgebreid interview met het Eindhovens Dagblad. "Er waren meer opties - PSV was een van de clubs die ook had geïnformeerd - maar ik had eerder al besloten om nu nog niet terug te gaan naar Nederland. Dat soort keuzes maak ik altijd op gevoel. Als het juiste moment daar is, wil ik zeker terugkeren bij PSV. Het is de club waar ik heel erg prettig ben weggegaan en prachtige dingen heb beleefd. Als ik de naam PSV hoor, blijft het kriebelen."

Het werd uiteindelijk Mainz voor Bruma, een club die mensen in Nederland misschien niet erg aanspreekt. "Nou, kom dan maar eens kijken hier", vervolgt de verdediger. "In de Bundesliga mogen spelen, is elke week sowieso al een geweldige ervaring. Ik ben trots op iedere wedstrijd, het is altijd volle bak en het niveau is ook onderin zeer hoog."

Rodríguez
Bruma heeft nog steeds goed contact met de huidige linksback van PSV, Ricardo Rodríguez, die hij nog kent uit hun gezamenlijke tijd bij Wolfsburg. "Hij informeerde voordat hij naar PSV ging en ik dacht al dat de club goed bij hem zou passen. Ricardo is een rustige vent, die met zijn ervaring, slimheid en technische bagage heel functioneel voetbalt. Hij voelt het spel enorm goed aan. We verstonden elkaar goed en spreken elkaar nog regelmatig per app. Als ik in Eindhoven ben, zoek ik hem op."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Was Bruma een goede aanwinst geweest voor dit PSV?

(1256 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws