Klaiber hekelt Kuipers na cruciale gele kaart: 'Ik kon het gewoon niet geloven'

Klaiber hekelt Kuipers na cruciale gele kaart: 'Ik kon het gewoon niet geloven'

06-03-2020 15:01
140

Sean Klaiber baalt er als een stekker van dat hij er tijdens de bekerfinale tegen Feyenoord niet bij is. De verdediger van FC Utrecht pakte in de halve finale tegen Ajax een gele kaart en is daardoor geschorst.

Een aantal dagen na de wedstrijd is Klaiber het nog steeds niet eens met de beslissing van scheidsrechter Björn Kuipers. "Ik kon het gewoon niet geloven. Sowieso dat hij die kaart trok. Ik vond het best zielig dat-ie dat deed", vertelt Klaiber in een interview met het Algemeen Dagblad. "Ik heb echt zwaardere overtredingen gezien in die wedstrijd waarvoor jongens geen gele kaart kregen. En ik kreeg het voor zoiets onbenulligs, zoiets doms. Ik begrijp dat niet echt."

"Mensen zullen zeggen dat het dom is, dat moeten ze zelf lekker weten", vervolgt Klaiber, die aangeeft dit niet uit zijn spel te kunnen halen. "Het is hoe ik ben. Ik wil voor elke meter vechten. En deze situatie, tsja, ik zag die jongen niet eens die ik onderuithaalde. Ik raakte hem amper, hij viel over mijn voet. Er was echt niet veel aan de hand, al zullen mensen wel zeggen van niet."

Klaiber is dus genoodzaakt om de finale in De Kuip vanaf de tribune te bekijken, maar is trots op zijn medespelers. "Ik kan zeker trots zijn op dit team. Op mezelf? Dat weet ik niet. Ik zat lekker in de wedstrijd. Het had een ongelooflijk gevoel geweest om de finale te spelen met dit team. Maar natuurlijk ben je trots. Ook zonder mij kunnen we die beker pakken", sluit hij af.