AZ hoopt te leren van zeperd na Ajax-zege: Anders gaan ze er nog in geloven ook

AZ hoopt te leren van zeperd na Ajax-zege: "Anders gaan ze er nog in geloven ook"

06-03-2020 16:00
61

AZ hoopt beter te reageren op de uitzege op Ajax dan op de vorige overwinning tegen de Amsterdammers. In december schoot Myron Boadu AZ naar een late 1-0 overwinning, maar gingen de Alkmaarders direct daarna met 3-0 onderuit tegen Sparta.

Zaterdag – tijdens The Week After – komt ADO Den Haag naar Alkmaar. "Om te beginnen is het handig om niet weer na vijf minuten een rode kaart te krijgen", knipoogt trainer Arne Slot in gesprek met AZ TV, doelend op het wegzenden van Marco Bizot. "Maar je moet het ook niet te groot maken, anders gaan ze er nog in geloven ook. Zaterdag moeten we thuis tegen ADO, weer een heel andere wedstrijd dan uit tegen Sparta."

Fredrik Midtsjö was onzeker voor het treffen van zaterdagavond, nadat de Noor zondag tegen Ajax het eindsignaal niet haalde. "Ik verwacht hem wel aan de aftrap tegen ADO. Gelukkig maar, want ik vond hem de afgelopen twee duels fantastisch spelen. Het is alleen de vraag of hij zaterdag de 90 minuten vol kan maken." De langer geblesseerde Ron Vlaar en Albert Gudmundsson zullen er sowieso niet bij zijn, al zijn de twee op de weg terug. "Voor Ron komt het net iets te vroeg. Albert heeft na vijf maanden weer met de beloften meegespeeld."

AZ-ADO vangt om 18.30 aan. Direct daarna komt concurrent Ajax in actie tegen sc Heerenveen.