Volendamse Jong Ajax-captain onderuit aan De Dijk: 'Ajax, 4-0, hoe kan dat nou?'

Volendamse Jong Ajax-captain onderuit aan De Dijk: 'Ajax, 4-0, hoe kan dat nou?'

06-03-2020 23:38
63

De in Volendam woonachtige Jong Ajax-aanvoerder Boy Kemper mocht vrijdagavond in zijn woonplaats voetballen, maar kwam van een koude kermis thuis. De Amsterdamse talenten gingen met 4-0 onderuit aan De Dijk en Kemper beleefde een 'klotewedstrijd', liet hij weten aan NH Sport.

De linksback had vooraf nog toegeleefd naar de wedstrijd. "Het is mooi om hier te zijn. Ik heb mijn hele jeugdopleiding hier doorlopen (in 2016 vertrok hij als zeventienjarige speler naar Ajax, red.), leuk om iedereen terug te zien." Of de rest van het weekend net zo prettig zal verlopen, is echter nog maar de vraag. "Je krijgt het natuurlijk te horen: Ajax, 4-0 verloren, hoe kan dat nou?"

Wedden

Meer odds

Jong Ajax zit na de stevige nederlaag in Volendam in een mindere fase: in de laatste vijf Keuken Kampioen Divisie-wedstrijden werd er drie keer verloren en werden er zeventien tegengoals geïncasseerd. Kemper wil echter niet te zeer in paniek raken. "We spelen met een heel jong team en er zijn ook veel man doorgestroomd. Als je kijkt naar het team van het begin van het seizoen en het team waar we nu mee spelen, dat is vele malen jonger. Dit soort wedstrijden moet je ook leren spelen: we moeten een stuk mannelijker worden."