Pijnlijke avond aan De Dijk voor Jong Ajax: plek 3 kwijt, achterop in titelrace

Pijnlijke avond aan De Dijk voor Jong Ajax: plek 3 kwijt, achterop in titelrace

Gepubliceerd: vrijdag 6 maart 2020 om 21:55vr 06-03-2020 om 21:55

Jong Ajax is nagenoeg zeker uitgeschakeld in de Keuken Kampioen Divisie-titelrace. De Amsterdamse talenten begonnen als nummer 3 aan de voetbalavond, maar kregen aan De Dijk een pak slaag van FC Volendam, dat de derde plek overnam.

FC Volendam-Jong Ajax 4-0
Uitgerekend een in Amsterdam opgeleide speler greep de hoofdrol tijdens de Noord-Hollandse burenruzie. Franco Antonucci – vooraf uitgeroepen tot grootste talent van de derde periode – opende na een half uur de score en bereidde ook de 2-0 van Ibrahim El Kadiri voor. Kort na rust was het Antonucci die met een schuiver in de verre hoek de nekslag uitdeelde: 3-0. Jong Ajax kon alleen in de slotfase nog aandringen, maar doelman Nordin Bakker hield de thuisploeg op de been. In de slotfase counterde Volendam zelfs nog naar 4-0 via Jelle Duin.

Jong Ajax blijft op 54 punten staan en wordt gepasseerd door FC Volendam, dat op 55 punten komt. Koplopers SC Cambuur en De Graafschap hebben 63 en 59 punten, maar komen zondag en maandag nog in actie.

FC Den Bosch-Almere City 1-2
FC Den Bosch is in één week tijd zes punten achterop geraakt bij Almere City. De Brabanders kregen drie punten aftrek van de KNVB én verloren in de eigen Vliert van de concurrent in de strijd om de play-offs. Junior van der Velden hielp FC Den Bosch nog aan een vroege 1-0 voorsprong met een rake kopbal, maar daarna nam de ploeg van Ole Tobiasen het heft in handen. Anass Ahannach schoot voor rust van dichtbij naast en James Efmorfidis besliste het treffen in de tweede helft na een aanvankelijk gekraakte inzet van Thomas Verheydt.

Overige uitslagen
Excelsior-MVV 3-0
Telstar-Jong PSV 1-0
FC Eindhoven-TOP Oss 2-2
Helmond Sport-FC Dordrecht 1-1

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws