'Ik bleef fanatiek coachen omdat ik erin geloofde dat het niet 12-0 of 7-1 wordt'

'Ik bleef fanatiek coachen omdat ik erin geloofde dat het niet 12-0 of 7-1 wordt'

07-03-2020 09:59 Laatste update: 11:32
38

Peter Hyballa is strijdbaar na de gigantische oorwassing die zijn NAC Breda in De Kuip te verwerken kreeg (7-1). NAC moet door, zondag wacht alweer een clash met Roda JC.

De Duitser voelde zich daags na de enorme zeperd in de KNVB Beker direct weer strijdbaar om zichzelf met NAC te bewijzen. "Dit laat ik niet op me zitten. Vol vechten, nu krijgen ze dubbel zoveel Hyballa. Hyballa in het kwadraat. Dat is wat ik dacht. Nu zie ik of ik een goede trainer ben of niet. Of ik mijn karakter op de spelers kan overbrengen. Dat is coaching en leiderschap. Donderdag lukte mij dat niet, zondag hopelijk wel", zegt hij tegen BN DeStem.

In aanloop naar het duel met Roda JC van komende zondag kijkt hij nog één laatste keer met een kritische noot terug naar de afslachting in De Kuip. "Ik word moe van de burn-outcultuur. Na de 2-0 en 3-0 blijf ik coachen, omdat ik erin geloof. Waarin? Dat het niet 12-0 of 7-1 wordt. Zeven doelpunten tegen, pfff... Dat is serieus hè. Als we de 5-1 vasthouden, winnen we de tweede helft. Een speler is een professional. Hij krijgt geld voor deze job en moet zijn werk doen", concludeert hij.