'Ik heb met mijn vriendin gesproken: ze zat in De Kuip en trok steeds verder weg'

'Ik heb met mijn vriendin gesproken: ze zat in De Kuip en trok steeds verder weg'

07-03-2020 12:46
31

NAC Breda-doelman Nick Olij heeft een desastreuze donderdagavond achter de rug. De sluitpost moest in de stromende Rotterdamse regen liefst zeven keer vissen, tijdens de halve bekerfinale tegen Feyenoord.

Met name de 3-0 van Róbert Bozeník was een pijnlijke: Olij wachtte te lang met de bal wegtrappen en de Slowaak scoorde nadat hij de bal tegen zich aan geschoten kreeg. "Mijn eerste opzichtige fout dit seizoen, zeker op zo'n podium. Ik kan eromheen lullen dat ik die bal niet moet krijgen, maar ik moet 'm gewoon wegschieten", steekt Olij tegenover BN DeStem de hand in eigen boezem. Zijn vriendin keek lijdzaam toe op de tribunes van De Kuip. "Thuis heb ik kort met mijn vriendin gesproken. Ze zat in het stadion en trok steeds verder weg... Natuurlijk is het hard."

Desodanks kijkt Olij met trots terug op het bekeravontuur van NAC, dat Eredivisie-clubs FC Emmen, PSV én AZ elimineerde. "Tegen Nijkerk en PSV pak ik een paar goede ballen en houd ik het team op de been, AZ uit idem dito", somt hij op. "Ik vind wel dat we g*dverd*mme trots mogen zijn op elkaar, op de supporters en op de club dat we de halve finale hebben bereikt. We schakelen twee top- en in totaal drie eredivisieclubs uit. Niet met geluk, maar terecht."

NAC mag zondagmiddag proberen de rug te rechten. Om 14.30 uur zal er in eigen huis worden afgetrapt tegen Roda JC.