Oud-AZ'er Elm (31) werpt handdoek alsnog: Nóg een jaar had ik niet volgehouden

Oud-AZ'er Elm (31) werpt handdoek alsnog: "Nóg een jaar had ik niet volgehouden"

Gepubliceerd: zaterdag 7 maart 2020 om 14:40za 07-03-2020 om 14:40

Rasmus Elm heeft op 31-jarige leeftijd een punt achter zijn voetbalcarrière gezet. De Zweedse oud-middenvelder van onder meer AZ kan het fysiek niet meer opbrengen, laat hij weten in een afscheidsinterview met FotbollDirekt.

Elm speelde tussen 2009 en 2012 voor AZ en vertrok vervolgens naar CSKA Moskou. Daar werden echter een maagaandoening bij hem geconstateerd: hierdoor werd het bedrijven van topsport ernstig bemoeilijkt voor de middenvelder. De 39-voudig international keerde in 2015 terug bij jeugdliefde Kalmar FF, net als broers Viktor (ex-sc Heerenveen en -AZ) en David. "Ik heb de afgelopen vijf jaar geprobeerd om technisch en fysiek op niveau te blijven, maar dat is me niet gelukt", klinkt het.

Kalmar begint op 26 maart weer aan het seizoen, maar zal dat zonder de jongste Elm moeten doen: in navolging van David en Viktor heeft ook Rasmus besloten te stoppen. "Nóg een jaar had ik niet volgehouden, zowel in fysiek als in mentaal opzicht. Ik heb nooit voluit getraind, waardoor ik niet mijn gewenste niveau heb kunnen halen. Maar als ik me te veel zou inspannen, zou ik juist weer ziek worden."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws