LIVE-discussie: Twente moet vrije val stoppen, Vitesse met nieuw middenveld

LIVE-discussie: Twente moet vrije val stoppen, Vitesse met nieuw middenveld

07-03-2020 19:16 Laatste update: 20:24
16

Vitesse jaagt zaterdag in de thuiswedstrijd tegen FC Twente op eerherstel in de Eredivisie. De Arnhemmers verloren vier van hun laatste vijf officiële duels. Bij de Tukkers gaat het met drie punten uit vier wedstrijden niet veel beter.

Bij Vitesse staan Patrick Vroegh en Riechedly Bazoer in de basis doordat schaduwspits Oussama Tannane is geschorst en Matus Bero met een hamstringblessure kampt. Voor de ploeg van trainer Edward Sturing is een overwinning van groot belang, met uitwedstrijden tegen Ajax, AZ, Feyenoord en FC Utrecht voor de boeg. De Arnhemmers moeten echter een flinke kater wegspoelen na nederlagen tegen PSV (1-2) en PEC Zwolle (4-3).

FC Twente-trainer Gonzalo Garcia voert geen wijzigingen door ondanks het verlies tegen Heerenveen (2-3). De Tukkers kunnen nog altijd geen beroep doen op Aitor Cantalapiedra en Emil Berggreen. Waar Vitesse de punten hard nodig heeft in de race voor de play-offs om Europees voetbal, wil Twente boven de rode streep blijven. De Enschedeërs hebben één punt meer dan nummer zestien Fortuna Sittard.

De opstellingen

Vitesse: Pasveer; Dasa, Doekhi, Obispo, Brenet; Tronstad, Bazoer, Vroegh; Dicko, Matavz, Linssen

FC Twente: Drommel; Troupée, Bijen, Pleguezuelo, Verdonk; Aburjania, Busquets, Selahi; Menig, Vuckic, Lang

FC Emmen en VVV-Venlo willen afstand nemen van de degradatiezone. De nummers twaalf en dertien bepalen in een onderling duel wie voorlopig ruimer adem kan halen en wie nog naar beneden moet kijken. Emmen presteert ijzersterk aan de Oude Meerdijk, maar VVV is al zeven duels ongeslagen.

De opstellingen

FC Emmen: Telgenkamp; Bijl, Heylen, Araujo, Burnet; Ben Moussa, Chacon, Laursen, Peña; Kolar, De Leeuw

VVV-Venlo: Kirschbaum; Pachonik, Röseler, Kum, R. Janssen; Opoku, Post, Bruns; Wright, Darfalou, Yeboah