Vlap in bloedvorm: Nederlander maakt hattrick en doet hoop Anderlecht herleven

Vlap in bloedvorm: Nederlander maakt hattrick en doet hoop Anderlecht herleven

07-03-2020 22:22
25

Michel Vlap was zaterdagavond opnieuw goud waard voor Anderlecht. De 22-jarige Nederlandse middenvelder maakte in de thuiswedstrijd tegen Zulte Waregem een hattrick. Mede daardoor won Paars-Wit met liefst 7-0.

Vlap toonde andermaal aan dat hij in bloedvorm verkeert. Vorige week scoorde de oud-speler van sc Heerenveen al  twee keer tegen Waasland-Beveren. De teller staat nu op negen goals in de Jupiler Pro League. Vlap ontpopt zich de laatste weken daarmee tot een belangrijke spil in het elftal van trainer Frank Vercauteren.

Tegen Zulte Waregem tekende Vlap voor de 2-0, de 4-0 en de 6-0. Jérémy Doku (twee goals), Ewoud Pletinckx (eigen doelpunt) en Nacer Chadli maakten de andere doelpunten voor Anderlecht, dat zich na een abominabele seizoenstart aan het oprichten is. Anderlecht scoorde liefst zestien keer in zijn laatste drie duels. Vlap heeft daar met zes goals dus een groot aandeel in.

Doordat KV Mechelen gelijkspeelde tegen KAS Eupen, behoort een plek bij de eerste zes ook nog altijd tot de mogelijkheden. De Brusselaars staan nu achtste en zijn daardoor nog wel afhankelijk van de resultaten van de concurrenten. Een plek bij de eerste zes betekent deelname aan de play-offs om het kampioenschap.