Timber 'verrast' door plotseling Ajax-debuut: 'Kreeg wel seintjes van spelers'

Timber 'verrast' door plotseling Ajax-debuut: 'Kreeg wel seintjes van spelers'

Gepubliceerd: zaterdag 7 maart 2020 om 23:46za 07-03-2020 om 23:46

De meest verrassende naam in de basis bij Ajax was die van Jurriën Timber. De pas achttienjarige jeugdinternational had zijn laatste wedstrijd namens Jong Ajax op 17 februari, maar mocht zaterdag naast Daley Blind in het hart van de Ajax-defensie postvatten.

Timber had vrijdag al een vermoeden dat hij zou gaan spelen. "Ik kreeg al seintjes van de spelers en de trainer, maar vanmiddag (zaterdag, red.) hoorde ik het definitief", reageerde hij het tegenover FOX Sports. "Maar het kwam wel als een verrassing, om eerlijk te zeggen. Ik ben van mezelf niet heel erg nerveus, maar een beetje spanning hoort erbij."

Na 82 minuten zat zijn debuut in de Eredivisie erop, nadat hij geveld werd door kramp. "Ik trok een sprintje, toen voelde ik bij mijn hamstring en kuit dat de kramp erin kwam. Ik had al lang geen wedstrijd gespeeld, nu op een hoger niveautje, logisch dat de kramp erin kwam." Voor Timber was het al zijn tiende sprint van de wedstrijd, waarin hij bijna negen kilometer af had gelegd. "Dat voelde ik wel, hoor. Weer een stukje zwaarder dan Jong Ajax."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws