Wijndal houdt Ajax scherp in de gaten: 'Het liefst kijk ik ze allemaal'

8 maart om 06:50
Laatste update: 8 maart om 10:38

Owen Wijndal draait er niet omheen dat AZ een belangrijke titelkandidaat is in de Eredivisie. De linksback droeg zaterdag met zijn eerste doelpunt in de Eredivisie bij aan de 4-0 thuiszege van de Alkmaarders op ADO Den Haag.

Robin Staff
ALKMAAR

"Ja, eindelijk. Ik heb er lang op gewacht. Gelukkig maak ik hem nu", reageert Wijndal in gesprek met VoetbalPrimeur. Hij tekende al na negentien minuten voor de 2-0, maar toch is hij niet helemaal tevreden over de start van AZ tegen de degradatiekandidaat. "We waren wel heel slordig. In het begin kon ADO nog een paar keer counteren, maar dat losten we wel goed op en uiteindelijk winnen we met 4-0."

Of de ploeg van coach Arne Slot na de zege op Ajax titelkandidaat nummer één is, laat Wijndal in het midden. "Nummer één weet ik niet. Ajax staat nog bovenaan. Het is niet aan mij om te oordelen of zij in een crisis zitten. Wij moeten naar onszelf kijken en zorgen dat we elke wedstrijd winnen. We moeten nog negen wedstrijden spelen. Die moeten we allemaal winnen. Het vertrouwen is er in het team. We zitten er lekker in."

Dromen van de landstitel doet de twintigjarige vleugelverdediger desondanks niet. "Nog niet, eerlijk gezegd. Maar het zou heel mooi zijn voor ons allemaal." Wel houdt hij de duels van de concurrentie scherp in de gaten. "Het liefst kijk ik ze allemaal. Dat is voor ons ook wel belangrijk."

AZ en Ajax zijn in een bloedstollende titelstrijd verwikkeld. De Amsterdammers, die zaterdag met 1-3 wonnen bij sc Heerenveen, voeren de ranglijst aan op basis van een beter doelsaldo.