Wijndal 'naait' Clasie gele kaart aan: 'Ik heb hem mijn excuses aangeboden'

Wijndal 'naait' Clasie gele kaart aan: 'Ik heb hem mijn excuses aangeboden'

08-03-2020 10:18 Laatste update: 10:38
32

Owen Wijndal raakte dit seizoen al de linkerpaal, de rechterpaal, de lat en de kruising, maar zaterdag maakte hij dan eindelijk zijn eerste Eredivisie-doelpunt voor AZ. De linksback was daar dolblij mee.

Wijndal had het bij zijn ploeggenoten zwaar te verduren door zijn doelpuntendroogte. "Zeiden ze: als je bij de TOTO een tientje op een doelpunt van jou zet, kan je een ton verdienen. Zó hoog is de quotering", lacht hij in De Telegraaf. Daar is hij nu vanaf. "Het was óf voorgeven op Myron (Boadu, red.), óf zelf schieten. Myron stond behoorlijk vrij ja. Hij zei: het is goed dat je die bal erin schoot."

De euforie was groot, erkent Wijndal. "Ik geloof dat ik heel hard 'jaaaaaa' schreeuwde, niets bijzonders eigenlijk. Ik was vooral ontzettend blij. Ik was even helemaal van de wereld, maar had nog wel de tegenwoordigheid van geest om in de richting te lopen waar mijn ouders op de tribune zaten."

AZ won met 4-0 van ADO Den Haag en blijft volop in de race voor het kampioenschap. "Ik merk in de kleedkamer geen stress. Misschien dat dat nog gaat komen, naarmate het spannender wordt", stelt Wijndal, die overigens slecht begon aan het duel. "Die eerste paar balcontacten waren niet best. Met die ene ziekenhuisbal naaide ik Clasie nog even een gele kaart aan, haha. Ik heb hem mijn excuses aangeboden."