'Real-aankoop van 60 miljoen nu al richting de uitgang: Napoli toont interesse'

8 maart om 10:50

Real Madrid overweegt om Luka Jovic al na één seizoen weer te laten gaan, al dan niet tijdelijk. De 22-jarige spits staat in de belangstelling van Napoli, meldt AS. In Zuid-Italië kan hij Arek Milik vervangen.

Jovic maakte vorig seizoen furore namens Eintracht Frankfurt in de Bundesliga, waarna Real Madrid hem voor zestig miljoen euro besloot over te nemen. In het Estadio Santiago Bernabéu kan de Serviër echter geen potten breken. Hij kwam tot dusver 24 keer in actie voor De Koninklijke in alle competities, waarin hij goed was voor twee goals en twee assists.

Real Madrid lijkt open te staan voor een vertrek van Jovic, maar ziet meer in een verhuur dan een definitieve transfer. Een verkoop met terugkoopoptie behoort wel tot de mogelijkheden, weet AS. Bij Napoli zijn ze opzoek naar een nieuwe spits. Dries Mertens staat weliswaar op het punt om zijn contract te verlengen, maar Arek Milik en José Callejon stevenen af op een vertrek. De Pool werd al in verband gebracht met Atlético Madrid.

Napoli heeft bovendien goede banden met Fali Ramadani, de zaakwaarnemer van Jovic. Met Kalidou Koulibaly, Nikola Maksimovic, Diego Demme en Kévin Malcuit zijn al vier van zijn cliënten actief in het Stadio San Paolo. Mocht het perspectief van Jovic niet verbeteren in Madrid, dan staat hij open voor een overstap naar Napoli.