'Man of vijftien' komt opdagen bij etentje Ajax: 'Na Utrecht-uit georganiseerd'

8 maart om 11:18
Laatste update: 8 maart om 11:22

Dusan Tadic bevestigt aan De Telegraaf dat hij met enkele spelers van Ajax uit eten is geweest om te praten over de sportieve malaise. De Servische aanvoerder vond dat het na de bekernederlaag tegen FC Utrecht niet langer zo kon.

Ajax liet zich in een week tijd uitschakelen in zowel de Europa League als de KNVB Beker. Uitwedstrijden in de Eredivisie werden bijna allemaal verloren, waardoor de voorsprong op AZ, dat vorige week in Amsterdam won, verdwenen was. 

Na de 2-0 nederlaag in Utrecht besloten enkele zwaargewichten van Ajax de koppen bij elkaar te steken. Dat gebeurde in restaurant Taiko in het Conservatorium Hotel in Amsterdam. De technische staf van Ajax was daar niet bij aanwezig. Ook trainer Erik ten Hag ontbrak dus.

"De ervaren spelers hebben na FC Utrecht besloten dit te organiseren, want het was volgens ons belangrijk om samen iets te doen", zegt Tadic tegen De Telegraaf. Volgens de krant kwam er 'een man of vijftien' opdagen. "We moesten rustig blijven, want we hebben een heel goed team als we samen aanvallen en verdedigen. Alles geven voor de ploeg: daar gaat het om. In een goede periode is het makkelijk om één te blijven, maar dat moet juist in slechte tijden."

Ajax zette zaterdag de ommekeer in door met 1-3 te winnen bij sc Heerenveen. Tadic scoorde twee keer. Quincy Promes maakte het andere doelpunt.