Update: Wedstrijd tussen Parma en SPAL gaat tóch door na crisisoverleg

8 maart om 13:07
Laatste update: 8 maart om 14:32

Een bizarre situatie voor de wedstrijd tussen Parma en SPAL in de Serie A. Beide clubs zouden om 12.30 uur aftrappen, maar de wedstrijd is een half uur uitgesteld omdat de Minister van Sport zich momenteel over de Italiaanse competitie buigt.

Vanwege de uitbraak van het coronavirus worden de wedstrijden al achter gesloten deuren afgewerkt. Parma en SPAL zouden de wedstrijd dus wel kunnen spelen, maar kregen vlak voor de aftrap te horen dat ze vijf minuten moesten wachten omdat Vincenzo Spadafora, de Minister van Sport, overweegt om de Serie A tijdelijk stop te zetten.

Uiteindelijk is besloten om de wedstrijd met een half uur uit te stellen. Het is niet duidelijk of er daadwerkelijk gespeeld gaat worden. Spelers van beide clubs stonden klaar om te beginnen, maar kregen het verzoek om toch weer terug te gaan naar de kleedkamers. De reservespelers zaten al op de bank en kregen er niets van mee.

Het lijkt een kwestie van tijd voor de regering besluit om de Serie A definitief stil te leggen. Spadafora hoopt dat er niet meer gevoetbald gaat worden. Voorzitter Damiano Tommasi deed op Twitter al een duidelijke oproep om de competitie per direct stil te leggen. Spadafora sluit zich daarbij aan. "Ik sluit me aan bij het standpunt van Damiano Tommasi, president van de Italian Players' Association (AIC, red.). Ik roep hierbij op om de competitie stil te leggen."

"Het is de verantwoordelijkheid van Gabriele Gravina, president van de Italiaanse spelersvakbond, om hier nogmaals naar te kijken en niet te wachten tot er een Serie A-speler besmet wordt."

Update: De wedstrijd tussen Parma en SPAL gaat door. Dat is duidelijk geworden na een crisisoverleg van ruim een half uur. Het is niet duidelijk wat er met het restant van de Serie A gaat gebeuren. Later op zondag staan ook nog de wedstrijden tussen AC Milan en Genoa en Juventus en Internazionale op het programma.