Levensgenieter Veerman krijgt advies van Kwakman: "Leven als een monnik"

8 maart om 13:30

Kees Kwakman denkt dat Joey Veerman de top kan halen als hij nóg meer uit zichzelf weet te halen. Veerman geeft toe dat hij van gezelligheid en een drankje houdt en op dat terrein valt volgens Kwakman nog een hoop winst te behalen.

"Gaat hij beseffen dat hij zo goed kan voetballen en de top kan halen? Gaat dat kwartje vallen en heeft hij er alles, maar dan ook alles voor over om dat te halen?", zegt Kwakman bij Goedemorgen Eredivisie op FOX Sports.

Maar Kwakman ziet ook dat zijn dorpsgenoot gewoon van het spelletje houdt. "Hij wil gewoon lekker voetballen en vindt het leuk. Daarom is hij ook zo goed. Hij maakte zijn debuut in de Arena voor 50.000 man, maar dat maakt hem niet uit. Hij voetbalt gewoon."

Kwakman weet wat Veerman moet doen om nóg beter te worden. "Je moet dan leven als een monnik om er alles aan te doen. Hij houdt ook wel van met z'n vrienden zijn. Dan heb ik het over voeding en drinken. Ik zeg niet dat hij dat niet doet, maar ik denk wel dat hij er nog meer uit kan halen. Dat is ook een beetje mindset, maar het is ook weer z'n kracht dat hij relaxed en rustig is. Het is een kwestie van het leuk vinden en net even wat extra's doen."

Veerman is het met Kwakman eens. "Hij heeft wel een beetje gelijk. Het zit in me om van het leven te genieten. Ik ben niet iemand die op zaterdagavond aan een glaasje water zit als ik vrij ben. Daar ben ik heel eerlijk in."