Groningse opleving te laat: demarrage Dumfries bezorgt degelijk PSV volle buit

8 maart om 18:37
Laatste update: 8 maart om 18:54

PSV heeft zijn opmars in Eredivisie-verband een vervolg gegeven met een zuinige overwinning bij FC Groningen. De Eindhovenaren voetbalden niet met franje, maar waren wel degelijk en kwamen alleen in het slotkwartier enigszins in de problemen: Ernest Faber en zijn team hebben inmiddels vijf competitieduels op rij niet verloren.

PSV moest beginnen zonder de geblesseerde Mohamed Ihattaren en de geschorste Cody Gakpo: Noni Madueke en Ritsu Doan waren hun vervangers. De jonge Engelsman moest in de openingsfase een inzet van Ko Itakura uit de doelmond halen, maar meer kon FC Groningen niet afdwingen in de eerste helft. PSV had bovendien aan één kans genoeg. Denzel Dumfries kwam door op rechts na een puike opening van Jorrit Hendrix en werkte de bal knap voorbij Sergio Padt in de verre hoek: 0-1.

<iframe style="width:100%;height:100%;position:absolute" width="100%" height="100%" frameBorder="0"></iframe>

Verder moesten beide ploegen het vooral hebben van halve kansjes en potentiële mogelijkheden: PSV vertrouwde ook in de twee helft op zijn organisatie en had nauwelijks last van de thuisploeg. Met nog een kwartier op de klok wierp de ploeg van Danny Buijs plotseling de schroom van zich af: PSV-doelman Lars Unnerstall kreeg het opeens druk, maar redde zeer bekwaam op inzetten van Mo El Hankouri, Ajdin Hrustic en Ahmed El Messaoudi. Invaller Olivier Boscagli gooide zich bovendien voor een schot van Hrustic, die kort voor tijd nog over schoot uit kansrijke positie.

De late opleving leverde FC Groningen uiteindelijk niets op. De Noorderlingen blijven op plek 9 hangen, terwijl PSV drie punten uitloopt op Willem II en zijn vierde plek verstevigt. Faber en de zijnen ontvangen zaterdag FC Emmen, terwijl FC Groningen één dag later naar RKC Waalwijk afreist.