Real Madrid raakt Clásico-'bonus' alweer kwijt in Sevilla: Barça weer aan kop

8 maart om 22:55

Real Madrid en FC Barcelona hebben weer stuivertje gewisseld in de Primera División. Zeven dagen nadat De Koninklijke zich in El Clásico van de koppositie verzekerde, knoeide de ploeg van Zinedine Zidane op bezoek bij Real Betis: Barça won zaterdag al van Real Sociedad en sluit het weekend af als lijstaanvoerder.

Betis begon als nummer 14 van de Primera División aan het duel, maar legde Real Madrid het vuur aan de schenen. Vinícius Júnior mocht de eerste kans noteren, maar daarna nam de thuisploeg het heft in handen. Nadat Marc Bartra een open kopkans miste en Nabil Fekir Thibaut Courtois tot het uiterste dreef, werd het Estadio Benito Villarmarín alsnog in vervoering gebracht: Sergio Ramos leek een penalty weg te geven, maar Sidnei ging met de bal aan de haal en kogelde hem voorbij de verbouwereerde Courtois.

Real Madrid ging echter toch met gelijke stand de rust in. Doelpuntenmaker Sidnei liep lomp door op Marcelo en veroorzaakte een stafschop, die benut werd door Karim Benzema: 1-1. De gastheren lieten zich echter niet uit het veld slaan en maakten Real Madrid ook in de tweede helft het leven zuur. Ferland Mendy schoot weliswaar tegen de lat namens De Koninklijke, maar ook Fekir miste een dot van een kans en clubicoon Joaquín liet zelfs na om de bal in open doel te schieten.

<iframe style="width:100%;height:100%;position:absolute" width="100%" height="100%" frameBorder="0"></iframe>

Acht minuten voor tijd lag het plotseling helemaal open bij Real Madrid. Sergio Ramos wilde een slappe breedtepass van Karim Benzema corrigeren, maar kwam te laat en stond uit positie: uitgerekend de bij FC Barcelona opgeleide Cristian Tello kreeg vrije doortocht op weg naar de 2-1. Voor Real Madrid was het plotseling een kwestie van pompen of verzuipen: vooral Ramos stichtte met het hoofd gevaar in de zestien meter van Betis, dat echter standhield en de drie punten in Sevilla hield.

Real Madrid blijft nu op 56 punten staan, twee minder dan rivaal FC Barcelona, met nog elf wedstrijden te spelen. De Koninklijke is echter in het voordeel qua onderling resultaat.