'Madueke zegt ja tegen PSV en bereikt akkoord over nieuw contract'

'Madueke zegt ja tegen PSV en bereikt akkoord over nieuw contract'

09-03-2020 22:06 Laatste update: 22:08
67

Noni Madueke blijft bij PSV. Het Engelse toptalent, dat dinsdag achttien jaar wordt, heeft met de club een akkoord bereikt over een nieuw contract. Madueke blijft tot 2025 PSV'er.

Dat meldt het Eindhovens Dagblad. Volgens de regionale krant gaat het om een concept-akkoord. Dat betekent dat nog niet alles rond is en de laatste plooien nog gladgestreken moeten worden. Madueke is dinsdag jarig en tekent vermoedelijk dan zijn nieuwe contract bij PSV.

Madueke valt de laatste maanden in positieve zin op bij PSV. De aanvaller maakte indruk op het trainingskamp in Qatar en kreeg daarna steeds vaker de kans als invaller in de competitie. Zondag tegen FC Groningen maakte hij zijn basisdebuut. Madueke houdt onder meer miljoenenaankoop Bruma op de bank.

Madueke is nog altijd geen lid van de A-selectie, al traint hij wel al een tijdje mee met de ploeg van Ernest Faber. 'Hij zal dit zelf aan de hand van prestaties moeten afdwingen. Madueke kan in de toekomst nog wel gewoon bij Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie uitkomen, als hij geen basisplek in het eerste elftal heeft', schrijft het Eindhovens Dagblad.

Madueke werd door PSV in 2018 opgehaald bij Tottenham Hotspur. Hij heeft nog een contract tot 2021.