'Ziyech-concurrent' onzeker over Chelsea-toekomst: 'Daar zijn we gestopt'

'Ziyech-concurrent' onzeker over Chelsea-toekomst: 'Daar zijn we gestopt'

10-03-2020 08:53
45

De toekomst van Willian bij Chelsea is nog altijd onzeker. De 31-jarige Braziliaan heeft een aflopend contract op Stamford Bridge en de onderhandelingen over een nieuwe verbintenis verkeren in een impasse, meldt The Evening Standard.

Willian zet in op een nieuw driejarig contract, maar Chelsea wil niet verder gaan dan twee seizoenen. Het beleid van The Blues is doorgaans om spelers van boven de dertig niet meer dan een eenjarige verlenging voor te schotelen. Voor de aanvaller wordt een uitzondering gemaakt, omdat hij met zijn ervaring een belangrijke spil is in de selectie van manager Frank Lampard.

"Ik weet het nog steeds niet", zegt Willian tegen ESPN Brazil over zijn toekomst. Hij werd al in verband gebracht met clubs als FC Barcelona. "Er speelt niets met andere teams. Ik heb geen concrete aanbiedingen. Mijn onderhandelingen zijn op dit moment met Chelsea. De club biedt twee jaar, ik wil drie jaar. Daar zijn we gestopt."

"De toekomst zal uitwijzen of ik hier blijf", vervolgt de vleugelaanvaller. "Ik en mijn familie houden van Londen. De contractsituatie is niet makkelijk, maar ik hoop dat we in de komende weken of manden tot een oplossing komen." Mocht Willian bij Chelsea blijven, dan krijgt hij volgend seizoen concurrentie van Hakim Ziyech, die overkomt van Ajax.