De Jong blijft zich verbazen: 'Aardige goals... Ik heb ze zelf nooit zo gemaakt'

De Jong blijft zich verbazen: 'Aardige goals... Ik heb ze zelf nooit zo gemaakt'

10-03-2020 09:58
65

SC Cambuur-trainer Henk de Jong blijft zich verbazen over zijn topscorer Robert Mühren. De Noord-Hollander tekende maandagavond tegen Jong AZ voor zijn 25ste en 26ste Keuken Kampioen Divisie-treffer van het seizoen, waardoor de Leeuwarders hard op weg naar de Eredivisie zijn.

Mühren is cijfermatig gezien bezig aan zijn beste seizoen ooit. "Moet je eens kijken wat die jongen allemaal voor ons doet, in druk zetten en hoe hij ons doordeweeks helpt. Het zijn niet alleen de goals. Maar als je goed in je vel zit, krijg je ook dit soort goals. Het zijn wel aardige... Ik heb ze zo nooit gemaakt", lachte De Jong vanuit Wijdewormer voor de camera van FOX Sports.

Cambuur rijgt de overwinningen ondertussen aaneen: De Jong en de zijnen lijken promotie niet meer mis te kunnen lopen na de zevende driepunter op rij. Vrijdag  kan tegen NAC Breda de volgende stap richting de Eredivisie gezet worden. "Ik ben wezen kijken in De Kuip (waar NAC in de beker tegen Feyenoord speelde, red.), was ook mooi, hoor! We zijn wel welkom in De Kuip, merkte ik aan de mensen daar."