Hoop op terugkeer bij Ajax: 'Mijn dromen gaan over het hoofdtrainerschap'

10 maart om 14:48

Steven Pienaar (37) speelde als middenvelder van Ajax, Borussia Dortmund, Tottenham Hotspur en Everton op de grootste podia, maar staat tegenwoordig langs de lijn bij het bescheiden Robinhood s.v. 1. In de toekomst hoopt hij terug te keren in de Johan Cruijff Arena.

Pienaar, 61-voudig international van Zuid-Afrika, is assistent-trainer bij de Amsterdamse vierdeklasser. Het maakt hem niet minder fanatiek. "Ik word soms helemaal gek van de spelers. Sommigen zijn zo eigenwijs. Ze voeren de opdrachten niet altijd uit", vertelt hij in een reportage van het Algemeen Dagblad.

"Daarom is het amateurvoetbal de beste plek om het trainersvak te leren", vervolgt Pienaar. "Bij Ajax voeren ze meteen uit wat je vraagt, hier moet ik het meestal een paar keer herhalen. Het is interessant om te zien hoe ze reageren. Begrijpen de voetballers mijn boodschap? Maar begrijp me goed: ze zijn lief en respectvol, ik steek graag mijn energie in deze jongens."

Het is allemaal voor een hoger doel: ooit als hoofdtrainer terugkeren bij één van zijn oude clubs. Pienaar moet het hoogste trainersdiploma nog halen. "Mijn dromen gaan over het hoofdtrainerschap bij mijn favoriete clubs Ajax en Everton, maar deze jongens van Robinhood zal ik altijd blijven volgen."