Telegraaf: Madueke bedankte voor absolute topclubs en koos voor PSV-contract

Telegraaf: Madueke bedankte voor absolute topclubs en koos voor PSV-contract

10-03-2020 21:47
55

PSV heeft een prestatie van formaat geleverd door Noni Madueke binnenboord te houden, stelt De Telegraaf. Volgens de ochtendkrant zaten er diverse grote clubs achter het Britse PSV-talent aan, dat zich dinsdag voor lange tijd aan de Eindhovenaren verbond.

De vorige verbintenis van Madueke liep in 2021 af, maar is opengebroken door PSV: de dinsdag achttien jaar oud geworden Brit tekende op zijn verjaardag bij tot 2024. Dat er meer kapers op de kust waren voor Madueke, was al langere tijd duidelijk: volgens De Telegraaf ging het om onder andere Manchester City, Borussia Dortmund, Arsenal en Red Bull Leipzig.

Met name voor de Premier League-topclubs was de PSV'er een interessant transferobject: aangezien hij vier jaar lang in de jeugdopleiding van Tottenham Hotspur rondliep, zou hij in Engeland als homegrown player gelden. Madueke bedankte naar verluidt echter voor de eer en besloot zijn traject bij PSV – waar hij in 2018 neerstreek – een vervolg te geven.

Dit seizoen is het snel gegaan met de jeugdinternational van Engeland, die zijn debuut maakte voor Jong PSV én de hoofdmacht. Zondagmiddag stond hij tegen FC Groningen voor het eerst in de basis.