Iličić maakt er vier tegen Cillessen en loodst Atalanta opnieuw voorbij Valencia

10 maart om 22:50
Laatste update: 10 maart om 23:02

Atalanta heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van de Champions League. Nadat het thuisduel met Valencia met 4-1 werd gewonnen, waren de Italianen ook in een leeg Mestalla te sterk voor de Spanjaarden: 3-4.

In tegenstelling tot het eerste duel stond Jasper Cillessen onder de lat bij Valencia, maar de Nederlander kon zich niet onderscheiden. Bij rust keken Cillessen en Valencia tegen een 1-2 achterstand aan door twee rake penalty's van Josip Iličić. Tussendoor maakte Kevin Gameiro nog wel gelijk, maar door de tweede benutte strafschop leek het tweeluik na de eerste helft al definitief beslist.

Na de onderbreking kwam Valencia beter voor de dag en wist het via Gameiro en Ferrán Torres nog wel twee keer te scoren, maar dat was niet genoeg voor een plaats in de kwartfinale. Atalanta kwam dankzij nog twee treffers van Iličić namelijk opnieuw tot vier doelpunten en stoot met een totale score van 8-4 door in de Champions League.

Het duel in Mestalla was niet alleen vanwege de vier doelpunten van Iličić bijzonder, maar ook vooral vanwege de lege tribunes. Vanwege het coronavirus werd de wedstijd in Valencia achter gesloten deuren gespeeld en waren er geen supporters aanwezig. Woensdagavond wordt ook het Champions League-duel tussen Paris Saint-Germain en Borussia Dortmund zonder toeschouwers afgewerkt.