Alli gefileerd door De Jong: 'Toon dan toch in ieder geval werklust en strijd'

Alli gefileerd door De Jong: 'Toon dan toch in ieder geval werklust en strijd'

11-03-2020 08:30 Laatste update: 08:30
15

Nigel de Jong heeft weinig positieve woorden over voor Tottenham na de kleurloze uitschakeling tegen RB Leipzig (3-0). De oud-middenvelder wijt de ploeg uit Noord-Londen een gebrek aan strijdlust en mentaliteit.

De Jong zat dinsdagavond in de studio bij beIN Sports en hij springt na afloop van de magere Champions League-vertoning van Tottenham in de bres voor José Mourinho. "We kunnen Mourinho wel de schuld geven, maar je moet ook terugkijken naar de periode onder Mauricio Pochettino. Het is al langer zo dat spelers niet rennen en alles geven voor het Tottenham-shirt. Het ligt echt niet allemaal aan Mourinho. Hij heeft verantwoordelijkheid, maar dat hebben de spelers ook, zij moeten het veel beter doen."

Dele Alli kraakte na afloop van de nederlaag de mentaliteit van Tottenham, iets wat De Jong totaal niet kan begrijpen. "Alli, als een van de ervaren spelers, moet opstaan. Als een speler wou ik altijd winnen. Natuurlijk kan je verliezen op kwaliteit, maar laat in ieder geval zijn dat je werklust hebt. Alli, als ervaren kracht, moet de jongere spelers meetrekken en strijd tonen. Mentaliteit ligt niet aan de trainer, maar aan de spelers. Het is al langere tijd aan de hand, ze moeten iets doen in de kleedkamer", concludeert de oud-speler.

Volgens de analist moeten ze bij Tottenham dringend op zoek naar een leider binnen het team. "Er is niemand in het team die leiderschap heeft en met de vuist op tafel kan slaan. Iemand die kan spelers op hun plek kan zetten en kan vertellen dat een prestatie waardeloos is. Als ik naar het veld kijk vandaag, kan ik geen één naam opnoemen die een leider is."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie