'Feyenoord moet Van Persie tijdens Europese weken missen door 'echte' job'

'Feyenoord moet Van Persie tijdens Europese weken missen door 'echte' job'

11-03-2020 09:56
43

Robin van Persie is terug bij Feyenoord als spitsentrainer, maar de Rotterdammers hebben begrip voor zijn 'echte' job. Dat meldt De Telegraaf. De topscorer aller tijden van het Nederlands elftal heeft een lucratief contract als analist bij BT Sport.

Technisch directeur Frank Arnesen en trainer Dick Advocaat benaderden Van Persie op de juiste wijze voor een terugkeer, schrijft de krant. De voormalig aanvaller zal in principe één keer per week met de jonge Slowaan Róbert Bozeník aan de slag gaan. Rond bepaalde Europese weken zal Feyenoord Van Persie echter moeten missen, aangezien hij dan als analist aan het werk is. Dat was voor de Rotterdammers geen bezwaar.

Van Persie is voor het tv-station de analist bij topwedstrijden. In de meeste gevallen vormt hij een duo met Rio Ferdinand, zijn voormalige ploeggenoot bij Manchester United. Soms zit de 102-voudig international in de studio, soms bevindt hij zich langs het veld. Feyenoord beschouwt de dagen waarop hij wel aanwezig kan zijn als een 'extra injectie en boost voor het trainingsprogramma's van de spelers', besluit De Telegraaf.