Advocaat schakelt Van Persie in: 'Misschien kan Robin hem weer verder helpen'

6 maart 2020 om 11:59

Dick Advocaat verwacht meer van Róbert Bozeník. In de gewonnen bekerwedstrijd van Feyenoord tegen NAC Breda (7-1) was de Slowaakse spits weer trefzeker, maar honderd procent tevreden is zijn trainer niet.

"Het moet echt beter", zei Advocaat volgens het Algemeen Dagblad na afloop tegen een Slowaakse journalist. De trainer heeft de hulp van Robin van Persie ingeschakeld. "Misschien kan Robin van Persie hem weer een stap verder helpen. Die gaat hem minimaal eenmaal per week bijspijkeren op het trainingsveld. Dat heb ik hem gevraagd en Robin heeft er tijd voor."

Feyenoord weekte Bozeník in de winterstop los bij MSK Zilina. Het was de bedoeling dat hij in de schaduw van Nicolai Jörgensen zou wennen aan De Kuip, maar door de blessure van de Deense spits speelt Bozeník vrijwel alles. "Hij scoort, dat is belangrijk voor een spits", zegt Advocaat, die echter meer wil zien. "Hij heeft nog veel te leren. In alle aspecten. Hard werken is de basis, maar dat alleen is niet voldoende. Hij moet beter worden, meer oog krijgen voor medespelers, z’n loopacties kunnen beter."

<iframe style="width:100%;height:100%;position:absolute" width="100%" height="100%" frameBorder="0"></iframe>