Ajax-fans met oproep voor FOX: 'Iedereen met een kaart kan toch de wedstrijd zien'

11 maart om 17:54

De wedstrijd tussen Ajax en FC Twente, die voor zondagmiddag op het programma staat, gaat vooralsnog door. De supportersvereniging van de Amsterdammers roept alsnog op om de kanalen van FOX Sports, de uitzendgerechtigde, open te gooien.

Ajax heeft veel Brabantse fans en die moeten, volgens de richtlijnen van het RIVM en de GGD, de sociale contacten matigen. Dat zou betekenen dat zij niet naar de wedstrijd kunnen komen en dus wil Fabian Nagtzaam, directeur van de supportersvereniging Ajax, daar een oplossing voor. "Naast dat de gemeente vraagt om eigen verantwoordelijkheid te nemen, roepen wij FOX Sports op haar kanalen open te stellen", klinkt het op Ajax Life.

Supporters die thuisblijven moeten door de zender gecompenseerd worden, stelt Nagtzaam. De KNVB heeft immers aan Brabantse Ajax-fans gevraagd om de adviezen op te volgen en even thuis te blijven. "Met open kanalen kan elke Ajacied met een kaartje voor Twente-thuis toch de wedstrijd zien, mocht hij of zij besluiten zondag niet af te reizen naar de Johan Cruijff Arena."