Slot: 'Het zou me verschrikkelijk veel waard zijn om zoals zij te kunnen spelen'

11 maart om 18:15

Arne Slot hoopt met AZ vergelijkbaar voetbal te kunnen spelen als het team van Co Adriaanse, dat tussen 2002 en 2005 furore maakte op de Nederlandse velden. De trainer van de Alkmaarders kijkt tegen Adriaanse op.

De aanvallende speelwijze van Slot is gebaseerd op Adriaanse en zijn team. "In het verleden bewonderde ik dat AZ", laat de trainer weten in het tijdschrift AZ in Zaken. "Als ik aan AZ denk, komt die tijd het eerst bij me op. Dat aanvallende voetbal sprak me enorm aan."

Slot zag de Alkmaarders destijds graag spelen. "Ik woonde in Hardenberg en had wat dat betreft niets met AZ, maar ik bleef er echt voor thuis als ze donderdagavond Europees in actie kwamen. Het zou me verschrikkelijk veel waard zijn om met ons huidige team vergelijkbaar voetbal te spelen."

Dat hij met het huidige elftal een eind op weg is, doet Slot veel. "Frank Snoeks zei vorig jaar in zijn commentaar: ‘De tijden van Co Adriaanse herleven.’", herinnert de 41-jarige trainer zich. "Dat vond ik een groot compliment."