Bosz doet oproep aan UEFA: 'Heb dit nog nooit meegemaakt, dit hoort niet'

Bosz doet oproep aan UEFA: 'Heb dit nog nooit meegemaakt, dit hoort niet'

11-03-2020 19:50
41

Veel wedstrijden in de Europa League worden achter gesloten deuren afgewerkt, maar wat Peter Bosz betreft wordt er helemaal niet meer gevoetbald. De trainer van Bayer Leverkusen vindt dat de UEFA het toernooi stop moet zetten.

Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen zijn fans niet welkom in het stadion en worden er zelfs evenementen afgelast. Bosz vraagt zich af of het dan nog wel zin heeft om te spelen. "Om eerlijk te zijn vind ik dat de competitie nu minder aantrekkelijk is. De fans horen aanwezig te zijn", zegt Bosz een dag voor de wedstrijd tegen het Schotse Rangers FC. "Niemand heeft hier de schuld, maar dit is raar."

Wedden

Meer odds

"Het toernooi moet worden uitgesteld, maar ik begrijp het wel. We weten niet waar dit heengaat. Alles is tot eind mei al gepland. Als je nu besluit om wedstrijden uit te stellen, wanneer stop je daar dan weer mee. Hoe dan ook, we spelen deze wedstrijd voor de supporters en als zij er niet zijn klopt dat niet."

"Ik heb dit nog nooit meegemaakt", vervolgt Bosz. "Ik heb de wedstrijd tussen Juventus en Internazionale gezien die ook achter gesloten deuren werd gespeeld. Je kon iedereen horen in het stadion. Wat er nu gebeurt in Europa is raar en volgende week maandag spelen we ook tegen Werder Bremen zonder publiek. Dat zouden we eigenlijk niet moeten doen omdat we voor de supporters spelen."