Breaking news

PSV loopt bijna hele wedstrijd achter de feiten aan, maar klopt PEC alsnog

Lang achterna gezeten door Feyenoord-fans: Toen ben ik het stadion uitgerend

Lang achterna gezeten door Feyenoord-fans: "Toen ben ik het stadion uitgerend"

Gepubliceerd: donderdag 12 maart 2020 om 08:03do 12-03-2020 om 08:03

Noa Lang stond lang op de zwarte lijst bij de aanhang van Feyenoord. Dat heeft te maken met zijn liefde voor Ajax, maar Lang speelde jarenlang in de jeugd van de Rotterdammers. Zijn overstap naar Ajax werd hem niet in dank afgenomen.

"Ik kwam op m'n veertiende in de C1 terecht. Nu ben ik twintig. Ik ging altijd op en neer met de bus. Dan werd ik gehaald op school, ging ik trainen en werd ik weer thuisgebracht", zegt Lang Bij Andy in de Auto.

"Ik had destijds gewoon een Ajax-tas, maar dat werd een Adidas-koffer. Vanaf de periode dat ik zelf met de trein naar Ajax moest heb ik gewoon een koffer genomen." Dat is maar beter ook, want een Feyenoord-fan had het vizier op Lang gericht. "Ik zat gewoon in de trein en er liep toen een man langs me die me uit begon te schelden voor k****jood, dit en dat. Ik was vijftien ofzo."

Maar het kan erger. Lang vertelt aan Andy van der Meyde dat hij De Kuip is uitgevlucht. Hij speelde al bij Ajax en was zich van geen kwaad bewust toen hij naar De Klassieker ging. "Ik ging toen ik zestien of zeventien jaar was een keer naar Feyenoord - Ajax. Ik zat gewoon in het familievak en dacht dat ik gewoon de wedstrijd kon kijken en er niets aan de hand was, maar ik wist wel dat de supporters van Feyenoord me kenden. Maar ik dacht: ik ben jong, het kan geen kwaad. Vanaf het moment dat ik ging zitten draaiden de mensen voor me zich om en begonnen ze te schelden: overloper, k****jood, bla bla."

"Toen Ajax scoorde draaiden ze zich allemaal om naar mij. Ik keek gewoon naar de grond. Toen Feyenoord een penalty kreeg gingen ze juichen en keken ze alleen maar naar mij. Toen ze misten schoot ik in de lach. Zeven jongens renden naar beneden en duwden een oude steward zo aan de kant. Ik ben naar boven gesprint en in de skybox geklommen. Toen ben ik het stadion uitgerend. Ze doen alleen stoer in groepsverband. Alleen zeggen ze niets. De wedstrijden in de jeugd op Varkenoord waren ook altijd heet. Ik werd altijd uitgescholden en scoorde altijd. Ook met Jong Ajax werd ik uitgescholden. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws