'Heel erg verrast' door Ajax: 'Voor mij kwam een droom uit, zo simpel is het'

'Heel erg verrast' door Ajax: 'Voor mij kwam een droom uit, zo simpel is het'

12-03-2020 12:22
37

Lassina Traoré is trots dat hij zichzelf speler van Ajax mag noemen. De Amsterdamse club pikte hem op bij Ajax Cape Town en inmiddels mag de negentienjarige spits regelmatig aan het grote werk ruiken van trainer Erik ten Hag.

"Ik was echt heel erg verrast en vooral ontzettend blij", vertelt Traoré aan Ajax Life over het moment dat Ajax hem een contract aanbod. "Voor mij kwam een droom uit, zo simpel is het. Ik zocht gelijk contact met mijn familie en mijn neef Bertrand, die toen bij Chelsea speelde. Ik sprak met hem al vaak over Ajax, want hij maakte hier een prachtig seizoen mee en speelde een Europa League-finale."

Nieuw was Ajax allerminst voor de spits uit Burkina Faso. "Ik wist al voor mijn komst veel over Ajax en de spelers die er voetballen. In Burkina Faso speelde ik geregeld FIFA op mijn Playstation. Dan koos ik Ajax vaak als team om mee te spelen. Nee, dat had niks met Bertrand te maken. Ik deed dat al voordat hij in Amsterdam belandde. Mijn ouders vertelden mij trouwens ook over Patrick Kluivert. Hij was hier natuurlijk een held en een typische Ajax-spits."