Hyballa slaat alarm bij NAC: 'Misschien besmetten we daar gezonde mensen'

Hyballa slaat alarm bij NAC: 'Misschien besmetten we daar gezonde mensen'

12-03-2020 15:17
28

Peter Hyballa kan niet geloven dat de uitwedstrijd van NAC Breda tegen SC Cambuur vooralsnog doorgaat. Alle wedstrijden moeten 'uit menselijk oogpunt' afgelast worden, vindt de Duitse trainer.

Breda is met 42 besmettingen zwaar getroffen door het coronavirus, maar de NAC-selectie stapt vrijdagmiddag 'gewoon' op de bus naar Leeuwarden. "Ik zei het net tegen onze kok: misschien gaan wij in Leeuwarden gezonde mensen besmetten", verklaart Hyballa in gesprek met BN DeStem.

"Ik bedoel: het kan zomaar dat je een coronaduel hebt tussen iemand met corona en iemand zonder corona", vervolgt de trainer, die merkt dat de voorbereiding anders loopt dan normaal. "De spelers zeggen: het kan toch niet zijn dat wij morgen tegen Cambuur spelen? Als ik door Breda loop, zie ik dat de stad in een ghost town verandert."

Hyballa noemt het een vreemde gang van zaken dat het Nederlandse voetbal buiten Noord-Brabant vooralsnog doorgaat. "Als de experts aangeven dat er geen massa-evenementen mogen worden gehouden, dan moet er ook een streep door de voetbalwedstrijden. Ik kan corona niet pakken: wat is dit nu? Wat gebeurt er nu? Het is net een sciencefiction film."