Koeman onder de indruk: 'Wanneer je gelijke tred houdt met Ajax is dat knap'

12 maart om 17:52

Ronald Koeman is zeer te spreken over de ontwikkeling van de spelers van AZ. De bondscoach ziet dat de club uit Alkmaar inmiddels gelijke tred houdt met Ajax, hetgeen door Koeman als 'zeer knap' wordt gezien.

"Als ik naar AZ kijk, zie ik een ploeg in ontwikkeling", begint Koeman in gesprek met Voetbal International. "Mooiste voorbeelden zijn de wedstrijden tegen de topclubs. Vorig jaar schoten ze daarin tekort, nu staan ze bovenaan als je een ranglijst maakt en hebben ze nog geen doelpunt tegen gekregen. Dat is heel knap."

Wedden

Meer odds
  • logo

    Polen

  • logo

    Nederland

De bondscoach ziet dat AZ dit seizoen een flinke ontwikkeling heeft doorgemaakt. "Die zit er onmiskenbaar in", aldus Koeman. "Je ziet spelers zich ontwikkelen en beter worden. Dat is ook de hand van de trainer. Wanneer je als club nu nog gelijke tred houdt met Ajax, is dat sowieso een zeer knappe prestatie."

In de voorlopige selectie voor de oefenwedstrijden tegen Spanje en de Verenigde Staten nam Koeman Teun Koopmeiners, Owen Wijndal, Marco Bizot, Calvin Stengs en Myron Boadu op, maar die wedstrijden werden donderdag afgelast vanwege het coronavirus.