Vrezen voor degradatie bij Emmen: 'Dan weet je dat je Russisch roulette speelt'

Vrezen voor degradatie bij Emmen: 'Dan weet je dat je Russisch roulette speelt'

12-03-2020 18:15 Laatste update: 18:16
57

FC Emmen-trainer Dick Lukkien is duidelijk over de toekomst van zijn club. Verandert er binnenkort niet snel iets aan de begroting, dan vreest de trainer dat Emmen gaat degraderen.

"Je ziet dat wij nu een begroting hanteren waarbij wij op de vijftiende of zestiende plek van de ranglijst staan", begint Lukkien in gesprek met Veronica Inside. "Wij kunnen niet meer geld gaan genereren vanuit dit stadion. Dan weet je dat je Russisch roulette speelt, dan ga je een keer degraderen. Als die begroting niet verandert dan gaan wij degraderen. Daarom is een nieuw stadion cruciaal, waardoor je een stabiele Eredivisie-speler kan worden."

Toch doet Lukkien het dit seizoen met zijn ploeg naar behoren. De club uit Drenthe staat op een keurige twaalfde plaats. "Ik denk dat het een groot compliment is voor onze scouting", vervolgt Lukkien. "We hebben een aantal spelers binnengehaald die we echt zelf gescout hebben, goede spelers. En ik denk dat we aan het begin van het seizoen ook een hele goede keuze hebben gemaakt door te zeggen dat we door wilden selecteren."