Arsenal-manager Arteta test positief op coronavirus, selectie in quarantaine

12 maart om 23:22
Laatste update: 12 maart om 23:41

Arsenal-manager Mikel Arteta heeft positief getest op het coronavirus. Dat maken The Gunners donderdagavond bekend. Het nieuws volgt enkele uren nadat de Engelse voetbalbond aankondigde dat de Premier League 'gewoon' doorgaat.

Arsenal heeft trainingscomplex Colney voorlopig gesloten. De club laat bovendien weten dat onder meer het gehele eerste elftal en de staf uit voorzorg ook in quarantaine moeten. Eerder werden enkele spelers van de Londenaren al in thuisisolatie geplaatst, nadat zij in aanraking waren gekomen met Olympiakos Piraeus-eigenaar Evangelos Marinaki, die eveneens besmet is. Daardoor ging een streep door de Premier League-topper tegen Manchester City van woensdag.

"De gezondheid van onze mensen en het Engelse publiek is onze prioriteit. Daar ligt onze focus. Onze gedachten zijn bij Mikel, die teleurgesteld is maar ook optimistisch. We zijn met de relevante mensen in overleg over deze situatie. We kijken ernaar uit om zo snel mogelijk weer te spelen en te trainen als de situatie toelaat", reageert Arsenal-directeur Vinai Venkatesham.

Arsenal benadrukt dat het herstel van Arteta nu prioriteit heeft. "Het is duidelijk dat wij de komende wedstrijden niet kunnen spelen", stelt hoofd voetbal Raul Sanllehi. De club laat weten alle personen op te sporen die in contact zijn geweest met de Spaanse manager. Arteta zelf zegt: "Dit is zeer teleurstellend, maar ik heb de test gedaan omdat ik me slecht voelde. Ik keer terug op werk zodra dat is toegestaan."

De Engelse voetbalbond kondigde eerder op de avond aan dat de Premier League komend weekend doorgaat. Of daar nu nog steeds sprake van is, is onduidelijk.