Arsenal-spelers in quarantaine: Premier League-topper tegen City gaat niet door

11 maart om 06:48

De Premier League-wedstrijd tussen Manchester City en Arsenal van woensdagavond gaat niet door. Enkele spelers van The Gunners zijn veertien dagen in quarantaine geplaatst, omdat ze in contact zijn geweest met Olympiakos Piraeus-eigenaar Evangelos Marinakis.

Marinakis, die ook het Engelse Nottingham Forest in handen heeft, maakte dinsdag bekend dat hij is besmet met het coronavirus. Doordat Arsenal en Olympiakos dertien dagen geleden tegenover elkaar stonden in de zestiende finale van de Europa League, kregen de Londenaren het medisch advies om iedereen die contact heeft gehad met Marinakis in thuisisolatie te plaatsen.

Dat betreft naast enkele spelers ook vier leden van de technische staf. Om wie het gaat, is niet duidelijk. De wedstrijd tussen Arsenal en Manchester City is de eerste wedstrijd in de Premier League die niet doorgaat vanwege het coronavirus. Of de voorzorgsmaatregel van de Londenaren verdere gevolgen heeft voor de competitie, is nog onbekend. De ploeg van manager Mikel Arteta speelt zaterdag tegen Brighton & Hove Albion.

Olympiakos - Wolves
Opvallend genoeg gaat het Europa League-duel van Wolverhampton Wanderers en Olympiakos ondanks het nieuws over Marinakis gewoon door donderdagavond, al is publiek niet welkom. Wolves verzocht de UEFA om het treffen in Griekenland uit te stellen met het oog op de verhoogde risico's, maar daar wil de Europese voetbalbond niets van weten.

"Spelen achter gesloten deuren is geen oplossing, het is niet normaal. We zijn hier niet blij mee. Olympiakos heeft nu andere problemen. We moeten nadenken over andere opties. Miscchien moeten we wel stoppen", reageert manager Nuno Espírito Santo van de Premier League-club onthutst.