Kopenhagen-trainer is woest: 'De UEFA loopt weg van alle verantwoordelijkheid'

13 maart om 08:35

Stale Solbakken, trainer van FC Kopenhagen, is woest op de UEFA. De Denen speelden donderdagavond 'gewoon' een Europa League-wedstrijd bij Istanbul Basaksehir en daar begreep Solbakken helemaal niets van.

Kopenhagen ging met 1-0 onderuit in Turkije door een treffer van Edin Visca, maar toch was het coronavirus na afloop onderwerp van gesprek. "De UEFA loopt weg van alle verantwoordelijkheid", zegt een woeste Solbakken tegenover Eurosport. "Dat doen ze op alle mogelijke manieren. Dit heeft enorme impact op mensen, maar dat zien ze niet. Deze situatie betreft zo veel meer dan alleen de spelers."

Solbakken, die overwoog om zijn team niet naar Turkije te laten afreizen, baalt dat de Europese voetbalbond niet gehandeld heeft. "Door alle ontwikkelingen wereldwijd hadden ze veel eerder al kunnen aangeven dat deze wedstrijden zouden worden uitgesteld. Het is toch ook al zeker dat de terugwedstrijd in Denemarken niet gespeeld zal worden."

In Denemarken wordt, net als in Nederland, tot het einde van de maand niet gevoetbald. De UEFA belegt dinsdag een spoedbijeenkomst over de nationale competities, de internationale toernooien en het EK.