'Iedereen bij Ajax was aardig, maar het was lastig om een band op te bouwen'

'Iedereen bij Ajax was aardig, maar het was lastig om een band op te bouwen'

13-03-2020 10:24 Laatste update: 10:31
43

Hoewel zijn avontuur bij Ajax geen onverdeeld succes was, kijkt Bojan Krkic toch met een goed gevoel terug op zijn tijd in Amsterdam. Johan Cruijff speelde een grote rol in de tijdelijke overgang van de aanvaller van FC Barcelona naar Ajax in 2013.

Bojan had een goede band met de legendarische nummer veertien, die in hem een groot talent zag. "Als Johan over voetbal praatte, leerde je altijd iets. Het was altijd fijn om naar hem te luisteren. Zowel over voetbal als over het leven", zegt de Spanjaard tegen VICE Sports.

Bojan werd landskampioen met Ajax, maar kwam nooit helemaal uit de verf in de Johan Cruijff Arena. "Het was bij Ajax lastig om te communiceren met mijn teamgenoten en de mensen die bij de club werkten", vertelt hij. "Alleen Frank de Boer sprak Spaans, en Christian Poulsen een klein beetje. Alle jongens waren aardig voor me, maar het is lastig om een speciale band op te bouwen als je jezelf niet kunt uitdrukken. Op het veld lukte dat wel, daar ging het vanzelf."

Bojan bewaart hoe dan ook mooie herinneringen aan zijn tijd bij Ajax. "Ik heb altijd gezegd dat het een groot ding voor mij was om bij Ajax te spelen. Als ik aan het einde van mijn carrière terugkijk, blijft Ajax één van de speciaalste teams waarvoor ik heb gespeeld."

De inmiddels 29-jarige Bojan speelt inmiddels in de MLS voor Montreal Impact.