Ook Frankrijk neemt maatregelen tegen coronavirus: geen Ligue 1

13 maart om 10:49

In navolging van onder meer de Eredivisie, de Primera División en de Serie A is ook het volledige programma in de Ligue 1 opgeschort. Dat heeft de Franse competitie vrijdagochtend besloten in de strijd tegen het oprukkende coronavirus.

Ook de wedstrijden in de Ligue 2 gaan voorlopig niet door. De Franse voetbalfederatie FFF blies donderdagavond al alle duels in de lagere divisies af. Net als veel andere Europese competities sprak de Ligue 1 onlangs nog de wens uit om de competitie zonder publiek voort te zetten, maar op dat besluit is door de nieuwe ontwikkelingen teruggekomen.

Paris Saint-Germain is na 27 wedstrijden de koploper in de Ligue 1 met een straatlengte voorsprong op de concurrentie. Olympique Marseille heeft twaalf punten minder en staat tweede, voor Stade Rennes en Lille. Die teams speelden bovendien al een duel meer.

In tegenstelling tot de andere Europese competities besloot de Bundesliga dat er dit weekeinde nog wél gevoetbald wordt. De Premier League moet nog een beslissing nemen.