Buitenspel: Ajax komt met alternatief en zendt kampioenswedstrijd tegen Twente uit

13 maart om 17:10
Laatste update: 13 maart om 17:17

Blessuregevallen, transfers, interviews en wedstrijdverslagen; alles vind je in de nieuwslijst van VoetbalPrimeur. In de rubriek 'Buitenspel' houden we jullie vanaf nu óók op de hoogte van de zaken die een te hoog privégehalte hebben voor de gewone nieuwslijst, maar zéker het vermelden waard zijn.

Een leuke actie van Ajax: vanwege het coronavirus gaat de wedstrijd van aankomende zondag tegen FC Twente niet door, maar de Amsterdamse club zendt op het YouTube-kanaal de kampioenswedstrijd uit 2011 tegen de Enschedese club uit.

Op deze manier biedt Ajax de supporters die door het gebrek aan voetbal met teveel vrije tijd blijven zitten een oplossing. Exact om 14:30 uur zondagmiddag start de wedstrijd op het YouTube-kanaal van Ajax. Destijds werd de Eredivisie-titel binnengehaald door de mannen van trainer Frank de Boer, genoeg reden voor de Ajax-supporters om het duel te bekijken.

Naast Ajax-Twente gaan de andere Eredivisie-wedstrijden uiteraard ook niet door. Vrijwel al het Europese voetbal ligt stil vanwege de massale uitbraak van het coronavirus. Onder meer in de Bundesliga, Premier League, Ligue 1, Serie A en Primera División zijn alle wedstrijden geschrapt. Ook op de lagere niveaus zijn veel wedstrijden afgelast. Het Nederlandse amateurvoetbal ligt ook stil.