'De trainer zag Senesi en zei: laat hem maar meedoen'

'De trainer zag Senesi en zei: laat hem maar meedoen'

13-03-2020 19:35 Laatste update: 19:38
61

Maximiliano Senesi, de broer van Marcos Senesi, spreekt in het Feyenoord Magazine vol lof over de verdediger van Feyenoord. Hij weet nog precies wanneer hij door had dat Senesi jr. over bijzondere kwaliteiten beschikte.

"Dat was op een dag dat hij met mij meeging naar een training. Marcos was acht en ik zestien", zegt hij in het Feyenoord Magazine. "De trainer bij mijn club zag hem bezig met de bal en zei tegen mij: Laat hem maar meedoen. Speelde hij als centrale middenvelder een partijtje met ons mee, allemaal jongens van zestien, zeventien jaar. Maar Marcos was de beste van het veld, speelde iedereen zoek. Al mijn teamgenoten zeiden toen: Zo, dat broertje van jou is écht goed! Toen wist ik dat hij ver kon komen."

Voetbal is Senesi met de paplepel ingegeven. "Ik nam Marcos altijd mee als ik met mijn vrienden ging voetballen op straat of als ik zelf moest trainen bij mijn club", zegt Maxi.

"Eigenlijk kun je zeggen dat ik hem het voetballen een beetje geleerd heb. Hoe je moest schieten en zo, maar vooral hoe hij zich kon wapenen tegen grote en sterke tegenstanders. Want mijn vrienden waren ongeveer zo oud als ik en dus veel ouder en groter dan Marcos. Maar eigenlijk hoefde je hem niets te leren, want Marcos had van nature gewoon heel veel talent."