Update: 'Virtueel failliet' Lokeren krijgt extra tijd financiën op orde te maken

Update: 'Virtueel failliet' Lokeren krijgt extra tijd financiën op orde te maken

Gepubliceerd: zaterdag 14 maart 2020 om 17:26za 14-03-2020 om 17:26

Laatste update: vrijdag 20 maart 2020 om 21:22vr 20-03-2020 om 21:22

Guus Hupperts zit in een lastig parket in België. Zijn werkgever Lokeren zit in financiële moeilijkheden en betaalde al maanden geen salarissen meer. Daarnaast is de 27-jarige Nederlander teruggezet naar het tweede elftal.

Lokeren moet zo'n vijf miljoen euro vinden om te overleven. Mede daardoor wacht onder meer Hupperts al enige tijd op zijn geld. "Alleen de trainer krijgt betaald", vertelt hij aan Voetbal International. Die trainer is sinds september Stijn Vreven, maar contact met de Belg heeft hij niet. "Ik ben begin oktober teruggezet naar de beloften. Waarom? Geen idee, daar heb ik nooit uitleg voor gekregen. Ik heb hem nog nooit gesproken", vertelt de oud-speler van Roda JC, AZ en Willem II.

"Ik heb ook niet meer meegetraind, ik trainde met de beloften, maar dat was wel een vreemde gewaarwording", aldus Hupperts. "Soms stonden we met vier à vijf spelers op het trainingsveld, soms ook met meer. En je traint eigenlijk nergens voor." Hoe zijn toekomst er uitziet weet de middenvelder niet. "Ik wil gewoon weer plezier in het voetbal krijgen, want dat ben ik hier echt helemaal kwijtgeraakt het afgelopen anderhalf jaar. Dit verwacht je ook niet bij een club in België."

Een terugkeer naar Nederland 'is het meest logische', beaamt Hupperts. "Ik heb jarenlang met veel plezier bij Roda JC gespeeld, die club volg ik nog steeds op de voet. Maar ook bij mijn andere clubs in Nederland heb ik het naar mijn zin gehad."

Update: Lokeren krijgt van de Belgische bond meer tijd om de financiën op orde te maken. Het Belgische Sporza meldt dat de club ongeveer een maand extra de tijd krijgt om de financiële huishouding op orde te maken. De club van Nederlander Guus Hupperts hoopt op een investeerder uit Guinee, Dubai of China, waar huidig voorzitter Louis de Vries contacten heeft. Lokeren heeft ongeveer vijf miljoen euro nodig om te overleven.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws